Volledig scherm
PREMIUM
© ROBIN UTRECHT

Waalwijkse windmolens komen verder weg van woonwijk

WAALWIJK - Het zal niet alle zorgen over geluid en slagschaduw wegnemen, maar de nieuwe windmolens in Waalwijk komen verder van de wijk Baardwijk te staan. Hoe hoog de toekomstige windturbines op bedrijventerrein Haven Acht worden, staat nog niet vast. Een groot exemplaar van 210 meter (waarvan eerder sprake was) levert fors meer energie op dan een kleinere van 180 meter, maar springt uiteraard meer in het oog.

Waalwijk ziet grote kansen voor windenergie, maar er is nog veel werk te verzetten. De gemeente wil samen met Brabant Water vijf windturbines plaatsen op Haven Acht. Verder gaat Eneco de vijf bestaande molens op het Ecopark vervangen door twee veel grotere.

  1. Nieuwe zoektocht naar lichamen verzetsstrijders in duinen bij Udenhout is vruchteloos

    Nieuwe zoektocht naar lichamen verzets­strij­ders in duinen bij Udenhout is vruchte­loos

    UDENHOUT - Een nieuwe zoekactie naar de lichamen van 14 verzetsstrijders in de Loonse en Drunense Duinen heeft maandag geen resultaat opgeleverd. De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht voerde grondonderzoek uit op een plek nabij het herdenkingsmonument voor de mannen, dichtbij restaurant Bosch en Duin. Er werden geen stoffelijke overschotten gevonden. Dat laat de gemeente Heusden weten.