Volledig scherm
PREMIUM
© ROBIN UTRECHT

Waalwijkse windmolens komen verder weg van woonwijk

WAALWIJK - Het zal niet alle zorgen over geluid en slagschaduw wegnemen, maar de nieuwe windmolens in Waalwijk komen verder van de wijk Baardwijk te staan. Hoe hoog de toekomstige windturbines op bedrijventerrein Haven Acht worden, staat nog niet vast. Een groot exemplaar van 210 meter (waarvan eerder sprake was) levert fors meer energie op dan een kleinere van 180 meter, maar springt uiteraard meer in het oog.

Waalwijk ziet grote kansen voor windenergie, maar er is nog veel werk te verzetten. De gemeente wil samen met Brabant Water vijf windturbines plaatsen op Haven Acht. Verder gaat Eneco de vijf bestaande molens op het Ecopark vervangen door twee veel grotere.

  1. Alternatief voor ‘dure cultuurhal’ verrast Waalwijkse verenigingen
    PREMIUM

    Alterna­tief voor ‘dure cultuurhal’ verrast Waalwijkse verenigin­gen

    WAALWIJK - Waalwijk zit flink in de maag met de veel duurder uitgevallen plannen voor een nieuwe ‘cultuurhal’, maar plots is een alternatief in beeld. Volgens wethouder John van den Hoven heeft zich een mogelijk andere oplossing aangediend voor het huisvesten van de amateurverenigingen, maar wil verder niets kwijt over de laatste ontwikkelingen. De verenigingen zelf reageren totaal verrast op het nieuws.