Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Waalwijkse woonwagenbewoners willen niet weg na drugsvondst: ‘Op straat zetten, gaat te ver’

WAALWIJK - Een drugsvondst heeft grote gevolgen voor bewoners van drie woonwagens aan de Altenaweg. Ze moeten vertrekken van de gemeente. Is de aanpak te hard of staat Waalwijk in zijn recht? Het woord is nu aan de rechter.

De schrik zit er goed in bij de bewoners van drie woonwagens op het kamp aan de Altenaweg in Waalwijk. Volgens hen is het leed niet te overzien als ze inderdaad hun biezen moeten pakken, zoals de gemeente dat wil na de vondst van twee hennepkwekerijen op hun terrein.,,Mensen met hun hele hebben en houwen op straat zetten. Dat is geen oplossing”, betoogde hun advocaat Jorg Siebelt vrijdag bij het kort geding bij de rechtbank in Tilburg. ,,Zo’n maatregel is buiten proporties.”

  1. Verdachten gewelddadige woningoverval Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Verdachten gewelddadi­ge woningover­val Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd

    ARNHEM - Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel voor alle vier verdachten van een gewelddadige overval op een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. Zo bleek woensdag in de rechtbank in Arnhem. Ook bij die zitting bleef de identiteit van een mogelijke vijfde betrokkene, de mysterieuze ‘regelaar’, onbekend. Wel werd duidelijk dat de overval in de nacht van 1 op 2 december nauwkeurig is voorbereid en gepaard ging met grof geweld.