Volledig scherm
© Thinkstock

Waar blijven die toiletten in Waalwijk? SGP vindt het tijd voor actie

WAALWIJK - Waar blijven die beloofde extra openbare (invalide-)toiletten in de gemeente Waalwijk? Mensen met een beperking moeten nog heel hard zoeken als ze hoge nood hebben. Vooral in de dorpen Sprang-Capelle en Waspik is het erg droevig gesteld met de toiletten. Die conclusie trekt de SGP. De partij roept het college nu op ‘eindelijk eens actie te ondernemen.’

Het is niet de eerste keer dat de discussie over de openbare toiletten wordt aangezwengeld. Een jaar geleden trok de grootste coalitiepartij LokaalBelang aan de bel. Er werd gepleit voor meer openbare (invalide)-toiletten, ruimere openingstijden en betere spreiding over de gemeente. 

In Waalwijk bleek nog het nodige werk aan de winkel. Het aantal openbare toiletten valt al tegen, maar zijn ook vaak in de avonduren of op zondag gesloten. Waalwijk beloofde daar iets aan te doen. Gemeenten zijn namelijk verplicht om te zorgen voor genoeg toiletten voor mensen met plasproblemen of met een (andere) lichamelijke beperking. 

Weinig vooruitgang

Maar de SGP ziet weinig vooruitgang. ,,In Sprang-Capelle en Waspik zijn geen openbare toiletten", laat de partij het Waalwijkse college weten. ,,Dus ook geen invalidentoiletten. Het is wel zo dat inwoners van Sprang-Capelle en Waspik in essentie dezelfde verschijnselen bij hoge nood hebben als de inwoners van de kern Waalwijk. De herindeling ligt alweer enkele maanden achter ons, dus mogelijk kan hier eens naar gekeken worden,” stelt de party cynisch.    

De SGP vraagt de gemeente om concreet zichtbare activiteiten. Ook wil de partij weten wat het afgelopen jaar allemaal is gebeurd om het aantal openbare toiletten uit te breiden. 

Het Waalwijkse college buigt zich nog over de vragen van de SGP.