Overvolle afvalbakken zijn op veel plaatsen in Nederland een bekend verschijnsel. Heusden heeft er 470. Ze zitten veel vaker vol dan vóór corona.
Volledig scherm
PREMIUM
Overvolle afvalbakken zijn op veel plaatsen in Nederland een bekend verschijnsel. Heusden heeft er 470. Ze zitten veel vaker vol dan vóór corona. © Cees Baars

Waarom puilt die afvalbak uit in coronatijd: extra fietsers, huisafval van de thuiswerker, vaker afhaaleten?

VLIJMEN - Wat nou precíes de oorzaak is, dat is niet helemaal duidelijk. Maar feit is dat de 470 afvalbakken in Heusden sinds de uitbraak van corona veel vaker vol zitten dan daarvoor. Drie medewerkers zijn heel de week fulltime bezig de prullenbakken te legen. Meer fietsers of wandelaars? Of nemen de thuiswerkers gelijk hun afval even mee?

  1. Uitwisseling met São Paulo is ‘once in a lifetime’ kans: ‘Vriendinnen aan het zwembad, maar ik zit op school’

    Uitwisse­ling met São Paulo is ‘once in a lifetime’ kans: ‘Vriendin­nen aan het zwembad, maar ik zit op school’

    WAALWIJK - ,,Waalwijk is saai, maar vriendelijk en veilig. Je gaat op de fiets naar school. In Sao Paulo fiets je niet, het is te groot en veel te gevaarlijk.” De verschillen tussen de ‘metropolen’ Waalwijk en São Paulo werden afgelopen week meteen duidelijk bij de aftrap van het uitwisselingsproject van VWO-4 van het Dr. Mollercollege met een privéschool in Brazilië.