Ooievaars verzamelen zich massaal in de omgeving van Huis ter Heide ten zuiden van Loon op Zand. Eind deze maand gaan ze alweer op weg naar hun winterkwartier in het verre zuiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Ooievaars verzamelen zich massaal in de omgeving van Huis ter Heide ten zuiden van Loon op Zand. Eind deze maand gaan ze alweer op weg naar hun winterkwartier in het verre zuiden. © Irma de Potter/Natuurmonumenten

Waarom zitten de weilanden opeens vol met ooievaars? Het Zuiden lonkt!

LOON OP ZAND - Wie veel fietst en wandelt in het buitengebied ziet nu opvallend veel ooievaars in het weiland zitten. Soms scholen ze samen in clubjes van tien of wel meer, zoals dezer dagen bij Huis ter Heide ten zuiden van Loon op Zand. Wat doen ze daar opeens?

  1. Irritatie bij politiek, maar bestuur bieb staat open voor verhuizing ‘Drunen’. De vraag is alleen: waarheen?
    PREMIUM

    Irritatie bij politiek, maar bestuur bieb staat open voor verhuizing ‘Drunen’. De vraag is alleen: waarheen?

    DRUNEN - Het bestuur van Openbare Bibliotheek Heusden staat open voor verhuizing van de vestiging Drunen. ,,In ons toekomstplan noemen we een paar locaties", licht voorzitter Henk Willems vast een klein tipje van de sluier op. Volgende week ligt het plan van het bibliotheekbestuur bij de gemeente, aldus Willems. De politiek begon zich al geïrriteerd af te vragen waar het bleef.