Volledig scherm
PREMIUM
. © Beeld werkt

Waarom zwijgen Thierry en Geert over deze r.k.-tsunami in Waalwijk?

COLUMNIedere vierde zaterdag van de maand is er voortaan een Poolse mis in de Waalwijkse Sint Jan. Een pilot is dusdanig geslaagd dat pastoor Krysztof Obiedzinski door mag, verneem ik. Hij gaat ook elders in het Bossche bisdom prediken. Vóór de mis kunnen de Polen zelfs biechten, een in verlicht Nederland om privacyredenen zo goed als verdwenen ritueel. 

Zoals de meeste katholiek geboren Brabanders ben ik een afvallige. Kerken sluiten bij bosjes terwijl het in het vagevuur naar verluidt steeds drukker wordt. Maar de komst van arbeidsmigranten uit het zeer katholieke Polen biedt de kerk ineens kansen op volle banken. 

  1. Eindelijk vonnis in zicht over dodelijk bedrijfsongeval in Waalwijk: excuses aan nabestaanden
    PREMIUM

    Eindelijk vonnis in zicht over dodelijk bedrijfson­ge­val in Waalwijk: excuses aan nabestaan­den

    WAALWIJK - De 53-jarige directeur-eigenaar van het meststoffenbedrijf Van de Reijt in Waalwijk hangt nog altijd een straf boven het hoofd voor het bedrijfsongeval met twee dodelijke slachtoffers op 11 september 2014. Na verder onderzoek blijft de officier van justitie bij haar mening: het bedrijf heeft flinke steken laten vallen als het gaat om veiligheid. De rechter doet over twee weken uitspraak.