Volledig scherm
PREMIUM
Johan de Hond (links) en Rob Weijers van de werkgroep Natuur & Milieu van Platform Waspik bij het Wandelbos. ,,Er is ruimte gemaakt voor het groen." © Marcel Donks

Waspik geniet weer van natuurparel

WASPIK - Het was voor de inwoners van Waspik jarenlang een doorn in het oog: het wandelpark aan de Oudestraat naast de Algemene Begraafplaats. Ook voor de gemeente Waalwijk had het terrein geen prioriteit, waardoor het onderhoud de afgelopen jaren minimaal was. De voormalige wildernis is nu weer een natuurlijke parel.

Een paar jaar geleden knapte de gemeente Waalwijk in nauwe samenwerking met werkgroep Natuur & Milieu van Platform Waspik het pad achter de tennisbaan nabij de Oudestraat op. Het bos werd uitgedund en er werd een soort gravelpad aangelegd. ,,We hebben toen goed samengewerkt met de gemeente", vertelt Johan de Hond die sinds vijf jaar actief is voor Natuur & Milieu. ,,We merken ook met andere projecten vanuit onze werkgroep dat we steeds meer als serieuze partner gezien worden door de gemeente. Dat is fijn, want daardoor zitten we er dicht op en kunnen we spijkers met koppen slaan."