Volledig scherm
PREMIUM
Oud-leerling Corné Smits (tweede van links) heeft nu in De Hooght een patisserie. © Pix4Profs / Johan Wouters

Waspik haalt herinneringen op aan school De Hooght: ‘Mijn droom om banketbakker te worden is er ontstaan’

WASPIK - Wat doe je met een basisschool die de deuren moet sluiten? In Waspik-Boven werd basisschool De Hooght een bedrijfsverzamelgebouw. De herinneringen leven echter voort.

Maar liefst 47 lichtingen volgden onderwijs op basisschool De Hooght in de kern Waspik-Boven. Vier jaar geleden ging de deur op slot vanwege te weinig leerlingen. Een besluit dat in de kern emotioneel ontvangen werd. Inmiddels zijn de bewoners gewend aan het idee dat er geen school meer is en dat het gebouw als bedrijfsverzamelgebouw in gebruik is. De Waspikse heemkundekring haalt in haar laatste uitgave herinneringen op aan de school.

  1. Gebiedsverbod in strijd tegen overlast daklozen
    PREMIUM

    Gebiedsver­bod in strijd tegen overlast daklozen

    KAATSHEUVEL - Met een gebiedsverbod willen gemeente Loon op Zand en politie de overlast terugdringen van een groep mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het probleem speelt vooral in de omgeving van de Duinlaan, vlakbij de Loonse en Drunense Duinen. De politie controleert al regelmatig, deelt bekeuringen uit, maar heeft nu een extra instrument om de overlast aan te pakken. Wie in de fout gaat, kan voor minimaal 72 uur de toegang tot een gebied ontzegd worden.