Volledig scherm
PREMIUM
. © Beeld Werkt

We graven wat af. En ik word daar blij van

We graven wat af. En stuiten dan op schatten als de Vlijmense Hongerenburcht. Alleen die naam al verdient het eeuwig bewaard te worden. Voordat er op de plaats van de verdwenen burcht kassen verrijzen, brengen we alles in kaart en bewaren we wat bewaard kan blijven. Ik word daar blij van. 

Bij mij thuis is ook volop gegraven. De straat ging op de schop. Vorige zondag namen kinderen de witte zandhopen op de kruising in gebruik. Met emmertjes en schepjes schiepen zij voor heel even hun eigen wereld. Kinderen hebben niet veel nodig om te spelen. Opvoeders vergeten dat soms. Kinderen zoeken ruimte en uitdaging. 

  1. Blikseminslag in Waspik: ‘Dikke brandmuur en dakpannen zijn ons geluk geweest’
    Video

    Bliksemin­slag in Waspik: ‘Dikke brandmuur en dakpannen zijn ons geluk geweest’

    WASPIK - Dinsdagmorgen, rond halftien. Bep Brouwer zit aan haar woning aan de Benedenkerkstraat 94 in Waspik te lezen. Plotsklaps schrikt een enorme knal haar op, gevolgd door een oranje flits. Er breekt brand uit. Niet in het woongedeelte van de boerderij, maar in de aanpalende schuur. Een van de twee schoorstenen dondert naar beneden. Brandweerkorpsen zijn snel ter plekke en doen wat ze kunnen, maar er is geen redden aan: de schuur gaat volledig teloor.