Volledig scherm
PREMIUM
. © Beeld Werkt

We graven wat af. En ik word daar blij van

We graven wat af. En stuiten dan op schatten als de Vlijmense Hongerenburcht. Alleen die naam al verdient het eeuwig bewaard te worden. Voordat er op de plaats van de verdwenen burcht kassen verrijzen, brengen we alles in kaart en bewaren we wat bewaard kan blijven. Ik word daar blij van. 

Bij mij thuis is ook volop gegraven. De straat ging op de schop. Vorige zondag namen kinderen de witte zandhopen op de kruising in gebruik. Met emmertjes en schepjes schiepen zij voor heel even hun eigen wereld. Kinderen hebben niet veel nodig om te spelen. Opvoeders vergeten dat soms. Kinderen zoeken ruimte en uitdaging. 

  1. Verdachten gewelddadige woningoverval Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Verdachten gewelddadi­ge woningover­val Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd

    ARNHEM - Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel voor alle vier verdachten van een gewelddadige overval op een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. Zo bleek woensdag in de rechtbank in Arnhem. Ook bij die zitting bleef de identiteit van een mogelijke vijfde betrokkene, de mysterieuze ‘regelaar’, onbekend. Wel werd duidelijk dat de overval in de nacht van 1 op 2 december nauwkeurig is voorbereid en gepaard ging met grof geweld.