Volledig scherm
Weer een vrachtwagen vast onder viaduct aan de Hertog Janstraat in Waalwijk © FPMB / Erik haverhals

Weer een vrachtwagen vast onder ‘berucht’ viaduct in Waalwijk

WAALWIJK - Het was weer even rustig onder het beruchte viaduct aan de Hertog Janstraat in Waalwijk, maar vrijdagochtend ging het toch weer mis: een vrachtwagen kwam vast te zitten onder de brug. De chauffeur was zelf instaat de vrachtwagen los te krijgen, maar de schade aan het voertuig is groot.

Rond 12.30 uur vrijdagmiddag reed de vrachtwagen zich klem onder de brug. Door langzaam achteruit te rijden is het de chauffeur gelukt de wagen zelf weer vrij te krijgen. De bovenkant van de vrachtwagen raakte wel zwaar beschadigd door het incident. Voor de brug ontstond een kleine opstopping vanwege de vaststaande vrachtwagen.

Beruchte reputatie

Het viaduct heeft inmiddels een beruchte reputatie, omdat er zo regelmatig vrachtwagens onder blijven steken. Ondanks het feit dat Rijkswaterstaat in december 2017 nog extra waarschuwingsborden plaatste, gebeurde het eind december dat jaar en begin januari 2018 al drie keer. En ook daarvoor zijn er meerdere gevallen bekend. Het meest recente incident is van februari dit jaar. Toen paste de vrachtwagen niet onder het viaduct door en verboog zo zijn dak.