Volledig scherm
PREMIUM
ONLINE GEPLAATST EN BETAALD Illustratief - Steeds meer mensen moeten elke euro omkeren om rond te kunnen komen. Volgens diverse instanties gaan Nederlanders er op vooruit op financiëel gebied, maar het blijkt dat steeds meer mensen moeite hebben door de stijgende prijzen van onder andere boodschappen (eerste levensbehoeften) en (zorg)verzekering. © Rijnhout Media

Weer minder Langstraters in bijstand; maar daling gaat niet zo hard meer

WAALWIJK - Zo'n 1450 inwoners van De Langstraat ontvangen een bijstandsuitkering. Fors minder dan anderhalf jaar geleden. Maar de daling lijkt nu te stagneren. ,,We zullen creatiever moeten worden", zegt Ahmed Kansouh, directeur van Baanbrekers. 

Het aantal inwoners van Waalwijk, Heusden en Loon op Zand dat een bijstandsuitkering ontvangt, blijft dalen, maar die daling gaat niet meer zo hard als vorig jaar. Anderhalf jaar geleden ontvingen nog ruim 1600 Langstraters een bijstandsuitkering. Eind 2018 waren dat er 1475. ,,Inmiddels schommelen we rond de 1440, 1450”, zegt directeur Ahmed Kansouh van Baanbrekers, de sociale dienst en werkvoorziening in De Langstraat. ,,Het lijkt erop dat het aantal stabiliseert.”