De Baardwijkse Overlaat, tussen Waalwijk (onder) en Drunen (boven), met de nieuwe wegenstructuur als de GOL-plannen doorgaan. Zo'n beetje dwars door het midden de A59.
Volledig scherm
PREMIUM
De Baardwijkse Overlaat, tussen Waalwijk (onder) en Drunen (boven), met de nieuwe wegenstructuur als de GOL-plannen doorgaan. Zo'n beetje dwars door het midden de A59. © provincie Brabant

Weer praten over de GOL? Dat was toch allang beslist?

DRUNEN/DEN BOSCH - Het plan van de provincie om de stikstofproblemen rond Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL) op te lossen, rammelt en is wettelijk niet eens toegestaan. Dat stelt Van Gol naar Beter. De stichting grijpt de discussie aan om het eigen plan voor de Baardwijkse Overlaat opnieuw onder de aandacht te brengen. Maar de discussie was toch al lang afgerond, besluiten waren toch al genomen?

  1. Begin onteigening voor uitvoering toekomstplannen Langstraat; wel eerst poging om er in goed overleg uit te komen

    Begin onteige­ning voor uitvoering toekomst­plan­nen Langstraat; wel eerst poging om er in goed overleg uit te komen

    DEN BOSCH/DE LANGSTRAAT - De provincie Noord-Brabant heeft een begin gemaakt met de procedurele voorbereidingen voor eventuele onteigening van een flink aantal stukken grond en andere eigendommen, om later de plannen voor de Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL) uit te kunnen voeren. De provincie probeert er eerst in goed overleg met de grondeigenaren uit te komen.