Volledig scherm
Zowel in de Putstraat als de Groenstraat in Waalwijk zijn verzakkingen geconstateerd door lekken in het riool. © Google Maps

Weg verzakt: riolering Groenstraat en Putstraat toe aan opknapbeurt

WAALWIJK - De riolering in de Groenstraat en de Putstraat in Waalwijk krijgt een forse opknapbeurt. Het riool is op verschillende plekken lek waardoor de weg verzakt. Het wegdek hoeft voor de werkzaamheden bijna niet open. In het riool wordt een soort kous geschoven die wordt opgeblazen en vervolgens uithard. 

,,Het eindresultaat is een kunststofbuis in de bestaande riolering die de functie van het oude riool overneemt", aldus de gemeente Waalwijk. Het repareren van het riool is een dure klus; ruim 1,2 miljoen euro. 

Elf jaar geleden

Elf jaar geleden werd het riool in de Groenstraat en de Putstraat ook al eens aangepakt. ,,Destijds is het riool in de rijbaan vervangen. Ook is er in die tijd een riool voor hemelwater gelegd. Nu gaat het om het hoofdriool, daar hoefde in 2008 nog niks aan te gebeuren.”

  1. Altena praat over atletiekaccommodatie en verplaatsing paardensportvereniging

    Altena praat over atletiekac­com­mo­da­tie en verplaat­sing paarden­sport­ver­e­ni­ging

    SLEEUWIJK - Het plan om achter het Altena College de al zo veel jaren gewenste atletiekaccommodatie voor Altena Road Runners te realiseren in samenhang met de verplaatsing van de paardensportvereniging De Nieuwe Roef naar de locatie Roef 5 in Sleeuwijk kan, naar het er nu naar uitziet, rekenen op steun van de politiek. Die had overigens nog wel wat vragen waarop ze een antwoord wil hebben voordat binnenkort een definitief besluit genomen wordt.