Volledig scherm
© Getty Images

‘Weinig overlast door vuurwerk’: Waalwijk houdt vast aan oude aanpak

WAALWIJK - Waalwijk is tevreden over de traditionele aanpak van vuurwerkoverlast rond de jaarwisseling. Het college van B en W ziet geen reden om voor de komende oud en nieuw extra maatregelen te nemen, zoals het aanwijzen van gebieden voor het afsteken van vuurwerk. 

De gemeente houdt vast aan de controles van politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) op te vroeg afgestoken of illegaal vuurwerk.

Discussie over vuurwerk

Landelijk woedt een discussie over de aanpak van vuurwerkoverlast. Voor- en tegenstanders van het geknal roeren zich. Den Haag heeft besloten in ieder geval geen landelijk vuurwerkverbod in te voeren.

Waalwijk houdt voorlopig vast aan zijn ‘oude aanpak.’ De afgelopen jaren zijn er volgens het college maar weinig meldingen van overlast door vuurwerk geweest. ,,Onze boa- en politieteams hebben de meldingen opgepakt die zijn gedaan en hebben die ook afgehandeld.’'

In het voorjaar komt het college met een nieuw vuurwerkplan. Daarbij kijkt het gemeentebestuur ook naar het mogelijk centraal afsteken van vuurwerk en het aanwijzen van bepaalde gebieden waar vuurwerk mag worden afgestoken. ,,Eventuele landelijke wetgeving nemen we mee in dit plan’', aldus het college.