Volledig scherm
PREMIUM
Corrie van der Schans (l) met dochter Liesbeth. © Beeld Werkt

Werkplek in Nassauschool aan de Grotestraat in Waalwijk nu woning

serie grotestraatWAALWIJK - Van de Nassauschool zijn in 1993 twee woonhuizen gemaakt. Dat is te danken aan Karel van der Schans. ,,Mijn man was avontuurlijk ingesteld. En hij was heel handig."

Naar Canada emigreren? De moeder van Karel van der Schans had er bij het idee alleen al hartzeer van: ze zou wellicht haar zoon nooit meer zien. Karel bleef, maar hij kreeg wel wisselgeld voor die belofte. De jonge boer - amper twintig - mocht naar de kweekschool. De liefde voor zijn moeder heeft uiteindelijk ertoe geleid dat de Grotestraat in Waalwijk twee woonhuizen rijker is, opgetrokken uit de voormalige Nassauschool.

  1. Gerechtshof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    Gerechts­hof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    WAALWIJK - Nog altijd is er geen uitsluitsel over de doorsteek tussen de Grotestraat en de Taxandriaweg in Waalwijk. Het gerechtshof in Den Bosch heeft de uitspraak in de slepende zaak tussen de familie Sebregts en de gemeente Waalwijk voor zich uitgeschoven. Waarom maakt het gerechtshof niet bekend. Ook de gemeente Waalwijk zegt geen idee te hebben. ,,Volgens onze advocaat is de uitspraak zonder opgaaf van reden uitgesteld.” De uitspraak staat nu gepland op 8 januari.