wet blue waalwijk
Volledig scherm
PREMIUM
wet blue waalwijk © Jan Zandee

Wet Blue zet Waalwijk in het blauw: ‘Een beetje ondernemer moet meedoen’

WAALWIJK - Aan de Wet Blue-route in Waalwijk doen pas twee ondernemers mee: eetcafé Kandinsky en Slagerij Van Roessel. ,,Het is een prachtige reclame voor Waalwijk. En voor onszelf.”

Ontdekken, ontmoeten. Het is, in kapitalen, te lezen op de voorgevel van eetcafé Kandinsky. Eronder een portret van de Russische kunstschilder Wassily Kandinsky. Daaronder: Looijersbeurs. Dus hier werden jaren her huiden verhandeld. De gevel spreekt ook over bockbier; ook een stukje verleden dat past bij dit pand aan de Markt. Digitale beelden van spijs en drank vertellen dat ontmoeten hier anno 2020 centraal staat.

  1. Middelbare scholen gaan open en de belangrijkste vraag is nu: Gaat iedereen over of niet?
    PREMIUM

    Middelbare scholen gaan open en de belangrijk­ste vraag is nu: Gaat iedereen over of niet?

    Wat te doen met de overgangsnormen? Hoe vullen we het gala in voor de eindexamenleerlingen? Vragen waar het middelbaar onderwijs, dat op 2 juni zijn deuren weer opent, een antwoord op moest vinden. En niet iedereen heeft hetzelfde antwoord op de belangrijkste vraag: gaat iedereen wel over? Vanaf aanstaande dinsdag gaan de leerlingen van het middelbare onderwijs weer naar school. De hamvraag is natuurlijk: wat te doen met de overgangsnormen?