Volledig scherm
De enthousiaste winnaars van de quiz. © Teus Van Tilborg

Winnaar D'n Aelse Dorpsquiz is De Wisselkaai

ANDEL - D'n Aelse Dorpsquiz 2019 is gewonnen door het team Hells Ael. Dat werd gisteravond bekend in de feesttent van de plaatselijke Oranjevereniging Juliana, de organisator van de quiz. Bijna vier weken moesten de deelnemers op de uitslag wachten. De spanning in de bomvolle tent was dan ook te snijden. 

Nadat aan de hand van een presentatie de vragen en opdrachten de revue waren gepasseerd, kon de uitslag bekend worden gemaakt. De Wisselkaai was voor een verrassende winnaar met 801 punten. Daarmee bleef het de nummer twee, het team WeGo4it ruim voor. Het team De Burgemeester, winnaar van de eerste uitgave van de quiz, en vorig jaar tweede, eindigde met 783 punten op de derde plaats. De winnaar van vorig jaar, buurtvereniging De Zwaan, kwam nu niet verder dan de zeventiende plek.

Uit de grote belangstelling en het enthousiasme werd wel duidelijk dat de quiz niet meer weg te denken is uit Andel. Net als vorig jaar deden 27 teams mee met bij elkaar ongeveer 600 personen. Die zorgden voor veel reuring in het dorp tijdens de quizavond. De deelnemers vonden de quiz wel moeilijk. Toch werden hogere punten gescoord. Uit de uit te voeren opdrachten, waar onder ook het maken van filmpjes en vlogs, werd duidelijk dat er veel creativiteit onder de Andelse bevolking zit.

Voor volgend jaar staat er zeker weer een quiz op het programma. "En dan pakken we het wellicht nog groter aan vanwege het eeuwfeest van de vereniging", vertelde Arnoud Verhoeven, voorzitter van de Oranjevereniging.