Volledig scherm
Op de laatste zaterdag van de maand oliebollen uitdelen in het centrum, zoals hier op de foto van vorig jaar, lijkt traditie te worden in Waalwijk. © K Klijn

Winters Waalwijk: maand lang muziek en theater in de stad

WAALWIJK - De komende zaterdagen en één zondag is het feest in Waalwijk. Onder het mom Winters Waalwijk hebben ondernemers en gemeente een meerdaags evenement georganiseerd. 

Zaterdag 7 december staat in het teken van muziek. Van 13.30 uur tot 16.30 uur zullen er overal in de stad optredens zijn. 

Love is all you need op Raadshuisplein

Zaterdag 14 december is het tijd voor theater. Van 12.30 uur tot 16.30 uur is er op het Raadhuisplein de productie ‘Love is all you need’ te zien.  Theatercollectief EELT tovert het plein om in een warm bad, waarbij liefde de hoofdrol opeist. Bezoekers kunnen rekenen op straattheater, operazang, kerstliedjes en workshops liefdesgedichten en liefdesliedjes schrijven. 

Zondagmiddag 22 december is de kerstman present compleet met arrenslee en rendieren en zorgt Leo de Vlieger voor luisterliedjes en meezingers. 

Oliebollen uitdelen

Zaterdag 28 december wordt het jaar traditioneel uitgeluid met oliebollen. Burgemeester, wethouders en raadsleden delen die middag oliebollen uit. Er is muziek en een theatergroep zorgt voor vermaak. 

Voor de kinderen staat er deze maand 25 dagen lang een draaimolen op het Raadhuisplein.