Volledig scherm
De medaillewinnaars werden donderdag in het zonnetje gezet in hun eigen haven. © Cor de Kock

Woerkumse ‘skiffies’ in het zonnetje gezet vanwege goud, zilver én brons

WOUDRICHEM - Goud, zilver en brons. Bij watersportvereniging Woudrichem werden gisteren winnende roeiers gehuldigd.

Gaaf, heel gaaf. Woorden die donderdagavond vaak te horen waren bij het clubhuis van watersportvereniging Woudrichem. Daar werden de deelnemers aan het Wereldkampioenschap Skiffies, het roeien met St Ayles, skiffs in Schotland gehuldigd. Daar was alle reden voor. Niet minder dan twee gouden, een zilveren en twee bronzen medailles werden mee naar Woudrichem gebracht.

Nog ooit zo’n goed resultaat

Maar liefst 35 personen waren naar Schotland afgereisd om daar in verschillende categorieën te roeien om de medailles. Niet eerder was de delegatie uit Woudrichem zo groot bij het kampioenschap waaraan voor de derde keer werd deelgenomen. ,,Het was een drukke week, maar wel heel gaaf”, vertelt Carla Olsthoorn enthousiast. “We deden het goed. De tijden waren scherper dan de vorige keer en er waren ook veel meer ploegen. We hebben nog nooit zo’n goed resultaat geboekt.”

 Wieneke Post viel met haar ploeg niet in de prijzen. Maar ze is niet minder enthousiast over het weekje Schotland. ,,Heel gaaf om mee te maken. Overweldigend. Op de Merwede hebben we heel wat getraind, maar op zee roeien is toch wel heel wat anders. En weet je wat ook zo mooi is, het werkt verbroederend.”

Heel anders dan gewend

Redmar Verwei, Toine Ruinard, William van den Heuvel, Marleen Visser en Tim van Linstee roeiden bij de heren en de mix onder de negentien jaar. Daarbij scoorden ze goud. Ze kijken dan ook met veel plezier terug. ,,Het was een mooie internationale ervaring”, vertelt Toine. Marleen: ,,Het was heel anders dan we gewend waren. De golven waren veel hoger. Dat maakte het wel moeilijk. We hebben op onze techniek gewonnen dankzij onze trainer Thijs Arisz.”

,,Het was een evenement om de vingers bij af te likken”, reageerde wethouder Peter van der Ven, die namens het gemeentebestuur de medaillewinnaars kwam feliciteren. ,,Het gemeentebestuur vindt het geweldig wat jullie gepresteerd hebben.” Hij bracht een cheque van 500 euro mee voor de vereniging om ,,samen te bouwen, te roeien en onderhouden wat jullie doen.”