Volledig scherm
PREMIUM
© ThinkStock

Woonwagens in Waalwijk nog niet weg na drugsvondst

WAALWIJK - Het komt voorlopig nog niet tot een ontruiming van twee woonwagenplaatsen op het kampje aan de Altenaweg. Na de vakantie dient de rechtszaak van de bewoners. De gemeente gaat in afwachting van dit hoger beroep nog niet zelf de wagens verwijderen. Wel is de bewoners een dwangsom opgelegd.

Na de vondst van twee hennepkwekerijen vorig jaar heeft de gemeente de huurovereenkomst met de betrokken broers opgezegd. De standplaatsen zouden deze maand leeg moeten zijn, maar de bewoners hebben zoals verwacht beroep aangetekend. Op 20 augustus gaat deze rechtszaak van start. Hoe lang de juridische procedures gaan duren, is nog niet bekend.

  1. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
    PREMIUM

    Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

    KAATSHEUVEL - Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.