Yuri van Gelder 'zeer verrast' door wietvondst bij ouders: ‘Tja, wat moet ik erover zeggen?’

WAALWIJK - Turner Yuri van Gelder was er niet van op de hoogte dat bij zijn ouders thuis voor ruim twee kilo wiet lag opgeslagen. ,,Hij weet hier helemaal niets van”, laat zijn manager telefonisch weten. Ondertussen is er contact geweest tussen Van Gelder en zijn ouders. Wat ze hebben besproken, weet de manager niet. ,,Dat is tussen hen.”

De politie vond de drugs woensdag bij een controle in het ouderlijk huis van Van Gelder, aan de Ds. Louwe Kooymanslaan in Waalwijk. Het ging om 2,4 kilo gedroogde henneptoppen, ter waarde van duizenden euro’s. Aanleiding van de vondst was een ‘afwijkend stroomverbruik in de straat’.

Programmamaker Dennis Schouten van Powned confronteerde Van Gelder toen hij net op bezoek wilde gaan bij zijn ouders. ,,Alles is al verteld. Wat moet ik erover zeggen? Het zijn mijn ouders, val mij er niet mee lastig”, beet hij Schouten toe. ,,Dit is niet eens mijn huis, ga weg man.” Het gesprek werd abrupt afgebroken toen de vader van Van Gelder naar buiten kwam en zijn zoon naar binnenliet.

‘Hij staat hier niet om te juichen’

De vondst van de hennep is pikant omdat topturner Van Gelder een drugsverleden heeft waarmee hij zijn carrière enkele keren op het spel zette. Met de vele negatieve reacties op sociale media is hij niet blij. ,,Hij staat hier niet om te juichen, nee”, laat zijn manager weten. Ook hij onthoudt zich van verder commentaar.

De gemeente Waalwijk gaat volgens de politie bestuurlijk nog verantwoording nemen in deze zaak. Of dat betekent dat er ook daadwerkelijk maatregelen genomen gaan worden, kon een woordvoerder nog niet zeggen. De gemeente komt in de loop van de middag met een reactie.

Volledig scherm
Turner en ringenspecialist Yuri van Gelder tijdens de training. © Paul Bergen