Volledig scherm
Zamir M. voor de rechtbank in Utrecht met zijn advocaat. © Renée van den Kerkhof

Zamir M. krijgt 15 jaar cel en tbs voor moord op Laura Korsman

De 32-jarige Zamir M. heeft een celstraf van 15 jaar en tbs gekregen voor de moord op de 24-jarige Laura Korsman. De rechtbank acht bewezen dat hij haar op 11 juli 2018 gedood heeft in haar woning aan de Bosboomstraat in Utrecht.

Quote

De nabestaan­den hadden gehoopt op een verklaring, maar die hebben ze niet gehoord. Dat doet pijn

Advocaat familie Laura Korsman

Tijdens de zitting in de rechtbank, drie weken geleden, bekende M. al betrokken te zijn bij de dood van zijn ex-vriendin. Toen kwam hij echter met zijn alweer zevende verklaring over de gang van zaken op die fatale ochtend. Daarin zei hij, dat hij en Laura in gesprek waren op de bank in haar woning en zij plotseling een mes tevoorschijn trok. De officier van justitie maakte korte metten met die verklaring. Hij verweet M., dat die zijn verklaring meerdere keren had gewijzigd. Daarop verhoogde hij ook zijn eis naar achttien jaar cel en tbs.

Ook de nabestaanden van de van oorsprong Werkendamse hebben veel moeite met de wisselende verklaringen van M., legde hun advocaat na de zitting uit. ,,Zij willen heel graag weten wat er is gebeurd, maar daar krijgen ze geen antwoord op. Ze hadden gehoopt op een verklaring, maar die hebben ze niet gehoord. Dat doet pijn.” 

Stalken

Korsman en M. hadden een relatie. Toen zij die in juni 2018 beëindigde, bleef hij haar stalken. M. dook op bij haar werk op het UMC in Utrecht, bij haar woning en ook via social media, waarbij hij gebruik maakte van meerdere aliassen. Zo achterhaalde hij met gebruikmaking van een valse identiteit dat ze naar een feest in Amsterdam ging, de avond voor haar dood. Na dat feest reed hij naar haar huis, waar hij zich als buurman voordeed en zo de gemeenschappelijke tuin bereikte. Daar verstopte hij zich, waarna hij de woning van Korsman binnendrong.

Naast een jarenlange celstraf eiste het Openbaar Ministerie ook tbs. Volgens persofficier Natasja van Colleburg is dat zeker nodig. ,,Zonder behandeling is M. een blijvend gevaar voor de samenleving.’’  Volgens onderzoekers is M. ook ‘erg overtuigd van zijn eigen waarheid’.