Volledig scherm
PREMIUM
Leo de Jong uit Sleeuwijk maakt zich niet druk, zijn veerkrachtige spanband (zwart, iets rechts van het midden) zal zich heus wel bewijzen. En die hedendaagse campingmaterialen kunnen heus wel wat hebben. © Gert-Jan Buijs

Zandzakken voor de voortenten? Op de campings in de Langstraat maken ze zich niet druk over code oranje

Alarmfase 1! Na maanden droogte is het deze donderdag oppassen geblazen voor zware onweersbuien, met alles erop en eraan. Daar wordt een kamperende vakantieganger vast erg nerveus van ...? Niet op de campings in de Langstraat.

Sommige clichés over het leven op de camping kloppen. Zo loopt er op De Schaapskooi in Drunen daadwerkelijk een dame voorbij met een rol wit wc-papier; in de hand, niet onder de arm. Hoewel er code oranje wordt gegeven en de lucht erg donkerblauw wordt, zie je niemand met zandzakken in de weer. Een echtpaar leest de krant in de voortent, hij de sport, zij het algemeen katern. ,,Noodweer? Welk noodweer?", vraagt de man, en leest verder.

  1. Verzet van dorpsraden: ‘Nieuwe haven in Waalwijk moet niet in weekenden open’
    PREMIUM

    Verzet van dorpsraden: ‘Nieuwe haven in Waalwijk moet niet in weekenden open’

    WAALWIJK/DRONGELEN - Het stuit op onoverkomelijke bezwaren bij de dorpsraden in Drongelen, Eethen en Genderen. Waarom moet de nieuwe insteekhaven in Waalwijk zeven dagen per week geopend zijn? De dorpsraden vrezen voor onnodige overlast als schepen ook in de weekenden van de haven gebruikmaken. Als de gemeente vasthoudt aan de ruime openingstijden, gaan ze de plannen aanvechten bij de Raad van State.