Volledig scherm
PREMIUM
De verlichting op de A59, vanaf het Ei van Drunen tot aam Vlijmen/Nieuwkuijk brandt al vele maanden lang, 24 uur per dag. Voor het einde van het jaar moet de storing in een schakelkast zijn verholpen, waardoor de verlichting niet óf permanent aan, óf permanent uit moet. © copyright Marc Bolsius

Ze branden áltijd, maar binnenkort niet meer: probleem langs A59 bijna opgelost

DRUNEN/VLIJMEN - Altijd aan of altijd uit. Dat was de vraag. Het werd altijd aan, voor velen overigens een doorn in het oog. Maar uiterlijk eind van het jaar kan de kritiek verstommen: dan brandt eíndelijk de verlichting op de A59 tussen Drunen en Vlijmen niet meer permanent. ,,We deden het voor de veiligheid.”

Harrie de Poot uit Drunen trok al herhaaldelijk aan de bel. Autorijschoolhouder Thomas van Os uit Vlijmen wond zich ook al op. En duizenden automobilisten móet het op hun dagelijkse rit over de A59 zijn opgevallen: de verlichting tussen het Ei van Drunen en Vlijmen is altijd aan. 24 uur per dag, geen minuut uitgezonderd, 's zomers en 's winters, over een lengte van zo’n anderhalve kilometer.