Volledig scherm
PREMIUM
Waalwijk wil het perceel met het witte pand aan Grotestraat 239 kopen voor een nieuwe doorsteek naar het centrum. © Jan Zandee

Zorg winkels over nieuwe looproute naar Waalwijks centrum

WAALWIJK - Een aantal ondernemers in de Waalwijkse Grotestraat roept op de huidige steeg van Sebregts open te houden voor winkelend publiek. Het vreest klanten kwijt te raken als deze route naar het centrum verdwijnt.

De gemeente Waalwijk werkt op dit moment aan een andere doorsteek van de Winterdijk naar de Grotestraat-West, een eindje verderop richting het Raadhuisplein. Het college wil voor de nieuwe entree het perceel met woning aan de Grotestraat 239 kopen. Als de gemeenteraad met de investering van 540.000 euro instemt, wil Waalwijk langs het pand een aantrekkelijke looproute aanleggen voor bezoekers van het centrum.

  1. Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk
    video

    Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk

    Een vrachtwagen die vastzit onder het beruchte viaduct in Waalwijk. Een auto die spontaan in brand vliegt op een drukke rotonde in Breda. Een persoon die uit het koude water wordt gered in Geertruidenberg. Deze beelden staan gebrand op het netvlies van de brandweerlieden die dagelijks met spoed uitrukken. Voor wie altijd al een keer heeft willen meegaan met ze, kan dat doen in deze eerste aflevering van de vlog van Brandweer Midden- en West-Brabant.