Volledig scherm
© anp

Zorgen bij Waalwijkse politie om ouders die kinderen bang maken voor agenten: 'Ze zullen hard voor ons weg rennen'

WAALWIJK – In Waalwijk en omstreken worden kinderen bang gemaakt voor de politie door hun eigen ouders. Een zorgwekkende ontwikkeling, vindt de politie. ,,De kinderen zullen juist hard wegrennen in plaats van naar ons toe komen.”

Agenten die in de omgeving van Waalwijk surveilleren, maken het naar eigen zeggen regelmatig mee dat (grootouders) hun kinderen behoeden voor de politie. ,,Kijk, dat is de politie. Als je nu niet naar me luistert, nemen zij je mee naar de gevangenis!”, wordt er gezegd.

Of: 'Kijk eens naar die agenten. Als je stout bent, breng ik je naar hen toe en nemen zij je mee en zetten ze je tussen de boeven.” 

Niet verstandig

Volgens de politie is dit niet verstandig. ,,Als kinderen bang zijn omdat ze zojuist door iemand zijn aangesproken of omdat ze verdwaald zijn, zouden kinderen juist naar ons toe moeten komen voor hulp.”

De politie doet daarom een dringende oproep aan alle ouders. ,,Als ouders hun kinderen bang maken voor de politie, zullen ze juist hard wegrennen in plaats van naar ons toe komen. Namens alle agenten, bedankt!”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement