Zwaar vuurwerk ontploft bij woning in Heusden: gezin met vier kinderen thuis op moment van explosie

Video UpdateHEUSDEN - Een woning aan de Zustersteeg in Heusden is dinsdagavond rond 23.45 uur flink beschadigd bij een ontploffing. Dat kwam omdat er zwaar vuurwerk werd afgestoken, aldus de politie. Er waren op dat moment twee volwassenen en vier kinderen in het huis aanwezig.

 1. Oeps: sluismuur is niet één steen dik, maar drie. Een tegenvaller die toch geen tegenvaller blijkt...
  PREMIUM

  Oeps: sluismuur is niet één steen dik, maar drie. Een tegenval­ler die toch geen tegenval­ler blijkt...

  DOEVEREN - Parels kosten geld. Zeker als je wilt dat ze glimmen. Dat geldt ook voor de restauratie van de Doeverensche Sluis, de laatste van ‘drie parels aan de ketting’. Het oppoetsen gaat niet de 6 ton kosten die een adviesbureau voorrekende, maar meer dan 1 miljoen. Oorzaak: de muren zijn niet enkelsteens zoals gedacht, maar drie rijen dik. Toch lijdt Heusden geen financiële schade.
 2. Uitwisseling met São Paulo is ‘once in a lifetime’ kans: ‘Vriendinnen aan het zwembad, maar ik zit op school’

  Uitwisse­ling met São Paulo is ‘once in a lifetime’ kans: ‘Vriendin­nen aan het zwembad, maar ik zit op school’

  WAALWIJK - ,,Waalwijk is saai, maar vriendelijk en veilig. Je gaat op de fiets naar school. In Sao Paulo fiets je niet, het is te groot en veel te gevaarlijk.” De verschillen tussen de ‘metropolen’ Waalwijk en São Paulo werden afgelopen week meteen duidelijk bij de aftrap van het uitwisselingsproject van VWO-4 van het Dr. Mollercollege met een privéschool in Brazilië.