Volledig scherm
Zwembad Het Run in Drunen is voor een gezonde exploitatie mede afhankelijk van mooi zomerweer. Wat dat betreft was dit jaar een tegenvaller. © Beeld Werkt

Zwembad Het Run: Heusden én van exploitant N-Joy moeten realiteit onder ogen zien

DRUNEN/VLIJMEN - Zwembad het Run, exploitant stichting N-Joy en de gemeente Heusden zijn terug bij af. Bijna een jaar geleden redde de gemeente het openluchtbad in Drunen van een faillissement en was de hoop dat N-Joy op eigen benen kon staan. Anno 2017 lijkt er amper iets veranderd: weer heeft N-Joy grote financiële problemen, weer kan alleen de gemeente redden.

N-Joy presenteert binnenkort een toekomstplan, waarover het met de Heusdense politiek gaat overleggen. De grote vraag is weer of de gemeente bereid is opnieuw geld te steken in het bad. Met in  het achterhoofd de wetenschap dat er al leningen uitstaan voor 195.000 euro. En met in  gedachten dat Heusden de exploitatie enkele jaren gelen heeft geprivatiseerd, om er financieel van af te zijn.

Zeggen

Het wordt tijd dat de gemeente afstapt van het idee dat iemand een openluchtbad kan exploiteren zónder gemeentelijke bijdrage. Dat speelt namelijk niemand klaar. Als de politiek er geen geld aan wil spenderen, moet ze dat gewoon zeggen, het bad sluiten en een andere bestemming zoeken voor het complex.

Maar ook van exploitant N-Joy mag realisme worden verwacht, zeker naar aanleiding van het slechte nieuws van deze week. Niet te veel verwachten van min of meer 'wilde plannen'; en daarnaast realistisch begroten. Met alleen enthousiasme, het kweken van goodwill, maatschappelijke betrokkenheid en hopen op mooi weer kan een zwembad niet gerund worden, zo blijkt. Of worden verkeerde verwachtingen gewekt. 

Lees een achtergrondverhaal van verslaggever Dik de Joode over de situatie bij Het Run in Drunen in het Brabants Dagblad, editie De Langstraat, van zaterdag 16 september. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Waalwijk, Heusden e.o.