Volledig scherm
De schade na de snelkraak. Er is een nieuwe ruit in de gevel gezet. © Marvin Doreleijers/FPMB

20.000 euro schade bij snelkraak in telefoonzaak: 'beveiliging op afstand uitgeschakeld'

WAALWIJK - Bij telefoonwinkel Telephone City aan de Irenestraat in Waalwijk vond woensdagochtend een snelkraak plaats. Niet veel later werd een 39-jarige man uit Oss aangehouden. Volgens eigenaar Babrak Roustaie is er voor zo'n 20.000 euro aan iPhones en Samsungs gestolen. 

De politie kreeg rond 03.00 uur een melding van een inbraak bij de winkel. Met een baksteen was een ruit in de gevel stukgegooid. Meerdere telefoontoestellen werden gestolen. Getuigen hadden gezien dat er vermoedelijk sprake was van twee daders, die mogelijk op een motorscooter weggereden zouden zijn.

,,Ze waren heel snel'', zegt Roustaie. ,,Ze hebben twee vitrines aan telefoons leeggehaald.'' Hij schat de waarde daarvan op zo'n 20.000 euro. 

Beveiliging

Volgens Roustaie was de zaak beveiligd met een rookmachine en camera's. Die werkten tijdens de inbraak niet. De eigenaar gaat er vanuit dat de camera's op afstand zijn uitgeschakeld. Precies het kwartier tussen 2.45 uur en 3.00 uur is niet opgenomen. De mistmachine, die de zaak bij een inbraak direct vol rook moet zetten, is niet op afstand te bedienen, maar wel kortgeleden verplaatst. ,,Misschien dat hij daarom niet werkte. Dat moet ik nog met de eigenaar bespreken.'' 

Rond 03.30 uur zagen agenten in de Wilhelminastraat een motorscooter rijden. De bestuurder zag de politie en probeerde te ontkomen, maar hij kon op de Taxandriaweg gestopt worden. De 39-jarige Osse bestuurder werd aangehouden. Zijn betrokkenheid bij de snelkraak wordt onderzocht. Op zijn scooter zat ook een valse kentekenplaat. 

Waalwijk, Heusden e.o.