Volledig scherm
Schietpartij bij het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk. © FPMB Erik Haverhals

28-jarige medewerkster van TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk doodgeschoten op parkeerplaats (video)

* UPDATE 21.01 uur * WAALWIJK - Bij het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk is maandagmiddag een 28-jarige vrouw uit Zevenbergen doodgeschoten. Het blijkt een medewerkster te zijn van het ziekenhuis, dat meldt de politie. De dader is nog voortvluchtig.

De politie gaat ervan uit dat de dader doelbewust op haar geschoten heeft. "Het lijkt er wel op. Maar hier wordt nog onderzoek naar gedaan”, aldus een woordvoerder. Er is meerdere keren geschoten op het slachtoffer, toen zij in haar auto stapte die op de personeelsparkeerplaats stond. Het parkeerterrein is vrij toegankelijk volgens de woordvoerder.

Twee ruiten van de auto zijn door een of meerdere kogels geraakt. Hulpverleners hebben de gewonde vrouw nog uit de auto gehaald om haar te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

Onderzoek
Politieagenten hebben een onderzoek ingesteld. Ze liepen in kogelwerende vesten rond op het terrein en er werd gezocht met een helikopter. Daarnaast is er rondom het parkeerterrein gezocht met honden en hield de politie een kort buurtonderzoek. Opritten van de snelweg richting Tilburg werden tijdelijk afgesloten in verband met deze zoekactie. Ook de technische recherche is momenteel bezig met onderzoek. Er zijn zwarte hekken geplaatst en er worden onder meer getuigen gehoord. De politie heeft nog geen signalement van de dader vrijgegeven, maar zou gaan om een man.

Slachtoffer
Het slachtoffer was een verpleegster op de afdeling plastische chirurgie en ze werkte sinds 2010 in het ziekenhuis. De vrouw was op weg naar huis toen ze werd neergeschoten.

Bij het ziekenhuis zijn ze bijzonder geschokt. Directe collega's zijn inmiddels geïnformeerd, andere collega's worden dinsdagochtend opgevangen in Waalwijk. Het ziekenhuis zal dinsdag wel gewoon open zijn voor patiënten.

Waalwijk, Heusden e.o.