Volledig scherm

3D-loketten in Brabant in opbouw: Sprang-Capelle opent loket op 27 februari

SPRANG-CAPELLE - Mensen kunnen vanaf eind februari in vijf plaatsen in Midden- en West-Brabant en Zeeland aangifte doen bij de politie via een 3D-loket. In Brabant komt er in ieder geval één loket in het politiebureau aan de Tilburgseweg in Sprang-Capelle. Dat loket is al opgebouwd en gaat op 27 februari open.

Burgers hebben in zo'n loket contact met een politiemedewerker via een televisiescherm. Die medewerkers zitten in het politiebureau in Roosendaal, maar spreken via de techniek 'live' met burgers. Een politiewoordvoerster legt uit dat het om een proef gaat. "We beginnen voorlopig in vijf plaatsen. Als we positieve ervaringen hebben, gaan we bekijken of we op meer plekken in de regio loketten gaan opbouwen.”

Contact levensecht In Rotterdam kunnen slachtoffers van een misdrijf al via de 3D-loketten aangifte doen. Mensen zijn zeer tevreden, bleek eerder al uit een onderzoek van de Tilburg University. Vissers: "Het beeld en het contact zijn zo levensecht dat er mensen zijn die na afloop hun hand uitsteken om afscheid te nemen van de persoon aan de andere kant van het scherm.” Tilburg Twee jaar geleden werd gemeld dat in Tilburg en omgeving twee 3D-teleserviceruimten zouden komen. Die zijn tot dusver niet van de grond gekomen, maar volgens de woordvoerster komen er wellicht in de toekomst een of enkele loketten. Met welke aangiften mensen terecht kunnen bij een 3D-loket, maakt de politie later deze maand bekend. Een voordeel van de loketten is dat een politiemedewerker meerdere bureaus in de regio kan bedienen.

Waalwijk, Heusden e.o.