Volledig scherm
© Thinkstock

4 ideeën geopperd over invulling buurthuis De Wierd in Waalwijk

WAALWIJK - Vier sociaal ondernemers hebben plannen ingediend voor de vernieuwde opzet van WIJ-dienstencentrum De Wierd in Waalwijk. Zij legden hun plannen voor naar aanleiding van een oproep van de gemeente Waalwijk om het buurthuis een nieuw leven te geven.

Een selectiecommissie waar naast wethouder Hans Brekelmans en een beleidsmedewerker ook drie inwoners in zitten, buigt zich 1 december over de voorstellen. Een week later, dinsdag 8 december, presenteren de kandidaten hun plannen aan inwoners van Waalwijk en bezoekers van De Wierd.

Maatschappelijke activiteiten
De Wierd moet een zogenoemde WIJ-dienstencentrum worden. De gemeente wil daarvoor sociale ondernemers inzetten die maatschappelijke activiteiten organiseren waardoor ze zelf hun inkomsten kunnen genereren. Het pand krijgen de ondernemers in bruikleen van de gemeente, ze hoeven geen huur te betalen.

Ook andere buurthuizen krijgen die nieuwe functie. Zo volgt in 2016 BaLaDe, in 2017 Den Bolder in Waspik en in 2018 Zidewinde in Sprang-Capelle. Wat voor soort ideeën de vier ondernemers voor De Wierd hebben, wil de gemeente Waalwijk nog niet prijsgeven. Wel is duidelijk dat onder meer inwoners en een zorgorganisatie een plan hebben ingediend. De gekozen ondernemer start in 2016.

Waalwijk, Heusden e.o.