Volledig scherm
De jachthaven van Waalwijk vanuit de lucht gezien. © Google Earth

5 partijen in beeld voor aanleg insteekhaven Waalwijk

WAALWIJK - 5 bedrijven of combinaties van bedrijven hebben de gemeente Waalwijk laten weten een rol te willen spelen in de aanbesteding van de nieuwe insteekhaven. Begin volgend jaar wordt bekend met wie Waalwijk in zee gaat.

Volgens wethouder Ronald Bakker (economische zaken, VVD) wordt op dit moment onderzocht of de geïnteresseerde bedrijven aan de selectiecriteria voldoen. Rond de jaarwisseling worden maximaal drie bedrijven gekozen, waarmee verder gesproken worden.

Miljoenenproject
Die kunnen een eindaanbod doen, waarna de Waalwijkse gemeenteraad beslist aan wie het miljoenenproject gegund wordt. De kosten van de aanleg van de insteekhaven zijn geraamd op ongeveer 30 miljoen euro. In het aanbestedingspakket zijn ook het onderhoud voor een periode van 25 jaar en de verplaatsing van Jachthaven Waalwijk opgenomen.

Waar de jachthaven komt, is nog niet definitief bekend. Duidelijk is wel dat een locatie nabij jachthaven ‘t Stukske hiervoor in beeld is. Die locatie heeft ook de voorkeur van de watersporters.

Volledig scherm
Op deze locatie moet de nieuwe insteekhaven komen. © Frank Trommelen

Waalwijk, Heusden e.o.