Volledig scherm
Het pand waar voorheen het distributiecentrum van McGregor zat. © McGregor Fashion Group B.V.

Airopack krijgt fabriek in Waalwijkse pand van McGregor

WAALWIJK - Airopack Technology Group (ATG) in Waalwijk gaat een spuitbussenfabriek bouwen in het voormalige distributiecentrum van de McGregor Fashion Group in Waalwijk. ATG kreeg vrijdag de sleutel van het pand aan de Van Hilststraat op Haven Zeven dat sinds maart leegstaat.

ATG, bekend van de spuitbus die werkt op luchtdruk in plaats van drijfgas, gaat meteen aan de slag met de ombouw van het distributiecentrum.

840 miljoen stuks
​„Medio oktober willen we de nieuwe fabriek opstarten”, aldus directeur en grootaandeelhouder Quint Kelders. Airopack heeft al een spuitbussenfabriek in Zwitserland, maar wil die verplaatsen naar Nederland. De capaciteit wordt ook verhoogd. ATG wil de productie van de Airopack verhogen van 80 miljoen stuks per jaar, naar uiteindelijk 840 miljoen in 2018.

Wanneer de fabriek in Waalwijk goed loopt, gaat Kelders zich richten op productie in Amerika. ATG heeft grote klanten voor de Airopack. Zo heeft het bedrijf een contract met Procter & Gamble en wordt de techniek inmiddels gebruikt door scheergigant Gillette.

Waalwijk, Heusden e.o.