Volledig scherm
Het Mandemakers Stadion in Waalwijk. © ANP

Akkoord bereikt over verkoop RKC-stadion Waalwijk

WAALWIJK - Projectontwikkelaar PPO en de gemeente Waalwijk zijn het eens over de voorwaarden voor de verkoop van het RKC-stadion en overname van de leningen, voor in totaal drie miljoen euro.

Het koopcontract ligt klaar, de Waalwijkse gemeenteraad moet alleen nog akkoord gaan. Dan kunnen de handtekeningen nog dit jaar worden gezet en is de verkoop een feit. Vorige maand gaf een meerderheid van de gemeenteraad de wethouder toestemming om te onderhandelen met PPO. Toen leek het nog spannend; op één belangrijk punt leken de partijen lijnrecht tegenover elkaar te staan.

Compromis
Zo wilde de projectontwikkelaar dat Waalwijk verplicht was het stadion terug te kopen als RKC failliet gaat. Óf de garantie dat er woningen gebouwd kunnen worden. De gemeente wilde alleen een eerste recht van terugkoop. Uiteindelijk is er een compromis uitgekomen, die de gemeente voornamelijk meer tijd geeft. Als RKC failliet gaat en niet meer in het stadion kan voetballen, moet de gemeente binnen drie maanden beslissen of ze het stadion terug wil voor het oorspronkelijke verkoopbedrag van 2,5 miljoen euro.

Wil de gemeente dat niet, dan moeten PPO en de gemeente binnen twaalf maanden met aan alternatief plan komen waar ze het samen over eens zijn. Als dat niet lukt, dan is de gemeente alsnog verplicht het stadion terug te kopen. De politieke partijen praten 1 december over het voorstel. Op 15 december volgt de stemming.

Waalwijk, Heusden e.o.