Volledig scherm
Het pand waar kledingwinkel Jola sinds 1971 in is gevestigd, moet in oude stijl worden hersteld, zoals hier in 1930. Zo worden onder meer de verflagen verwijderd, keren de oude letters terug en wordt de entree aangepakt. © Kees Wittenbols

Ambitie: verbouwen tot mooiste pand Waalwijk

WAALWIJK - Wie door het centrum van Waalwijk loopt, valt het ongetwijfeld snel op. Het pand aan de Stationsstraat waar kledingwinkel Jola is gevestigd, wordt flink onder handen genomen. De winkel is inmiddels leeg en voor de gevel is een grote steiger gebouwd. Over zes tot acht weken zal blijken dat het pand een totale metamorfose heeft ondergaan.

De voorgevel van het gebouw, dat stamt uit 1897, wordt in oude staat hersteld. De winkel wordt verbouwd en op de leegstaande bovenverdieping worden drie appartementen gemaakt. Volgens verhuurder Piet Verhulst worden alle oude verflagen van de gevel gespoten. „De originele letters verschijnen weer op de gevel: Van Gend & Loos, algemeene expeditie onderneming.” Ook de voegen worden hersteld.

Tien jaar geleden
Kledingwinkel Jola blijft voorlopig dicht en zal naar verwachting eind dit jaar weer open gaan. De winkel had zo’n tien jaar geleden ook al plannen om het pand aan te pakken, maar daar stak de gemeente een stokje voor, laat Jola- eigenaar Jan Segeren weten. „Achteraf gezien hadden ze groot gelijk. Onze plannen pasten toen niet bij de Stationsstraat. Ze waren te modern.”

Lees een verhaal over de renovatie in het Brabants Dagblad, editie Langstraat, van zaterdag 29 oktober.

Waalwijk, Heusden e.o.