Volledig scherm
PREMIUM
Verenigingen kunnen mogelijk baat hebben bij de komst van de vele arbeidsmigranten. De clubs zijn vaak op zoek naar nieuwe leden en vrijwilligers. © FotoMeulenhof

Arbeidsmigranten en het verenigingsleven: het biedt kansen

WAALWIJK - Het snel groeiende aantal arbeidsmigranten weet de weg naar het verenigingsleven in De Langstraat nog moeilijk te vinden. Stichting Samen RKC wil daar verandering in brengen. 

De komst van de vele arbeidsmigranten biedt kansen voor de verenigingen, die vaak hard op zoek zijn naar nieuwe leden en vrijwilligers. Voor de buitenlandse werknemers is het belangrijk om hier niet enkel met werk bezig te zijn. Als ze in het verenigingsleven actief zijn, leren ze ook de Nederlandse taal en gewoonten beter kennen.

  1. Zorgen en vragen over aanleg nieuwe containerhaven in Waalwijk; ‘Er komt maar één schip per dag’
    PREMIUM

    Zorgen en vragen over aanleg nieuwe container­ha­ven in Waalwijk; ‘Er komt maar één schip per dag’

    WAALWIJK - Wordt de nieuwe containerhaven in Waalwijk niet onnodig groot, zo wil de MER-commissie van de gemeente Waalwijk weten. De haven op bedrijventerrein Haven Acht krijgt twee dubbele laad- en losplaatsen, goed voor vier schepen. ,,Maar er komt maar één schip per dag", zegt de commissie die onderzoek doet naar de effecten die de aanleg van de haven heeft op het milieu.