Volledig scherm
© DG

Baanbrekers Waalwijk lijdt fors lager verlies

WAALWIJK - Baanbrekers, verantwoordelijk voor sociale diensten en werkvoorzieningen in de Langstraat, lijdt dit jaar minder verlies dan eerder gedacht. Dat is althans de verwachting op basis van de laatste tussentijdse cijfers. Het tekort valt naar verwachting 875.000 euro lager uit.

Als die verwachting werkelijkheid wordt, is de gemeente Heusden daarmee zo’n 300.000 euro minder aan kosten kwijt. Ook de gemeenten Waalwijk en Loon op Zand zijn dan per saldo goedkoper uit. In juni van dit jaar voorspelde directeur Marion van Limpt nog een tekort van om en nabij de 3,5 miljoen euro.

Dat de financiële cijfers gunstiger uitvallen heeft overigens vooral te maken met het extra geld dat de gemeenten voor dit doel krijgen van het rijk, via het Gemeentefonds. In september kwam er weer een bijstelling van die uitkering.

Ook is de zogeheten Vangnetregeling 2015 toegekend, een aanvullende uitkering in verband met de veranderingen in de wetgeving. Baanbrekers kent overigens ook tegenvallers: meer mensen in de drie gemeenten in de Langstraat doen een beroep op een uitkering.

Waalwijk, Heusden e.o.