Volledig scherm
De wedstrijd Erp-Baardwijk liep flink uit de hand. © Jan Verhoeven

Baardwijk schorst spelers en schaamt zich diep voor vechtpartij

WAALWIJK - Het bestuur van de voetbalvereniging Baardwijk gaat nauwgezet reconstrueren wat er afgelopen zaterdag op het hoofdveld van OJC Rosmalen is gebeurd tijdens de degradatiewedstrijd tegen Erp. 

Het duel eindigde in een grote vechtpartij, veroorzaakt door spelers van Baardwijk. ,,De aanstichters, hoofddaders en degenen die een bijrol hebben gespeeld, zullen door het bestuur worden gestraft met schorsingen. Eventueel ontnemen we sommige spelers het actief voetballen bij onze club", zeggen voorzitter Marniek Pullens en hoofdsponsor Ben Janssen, die zich diep schamen voor de wanorde. 

Wat er gebeurd, ging viraal. ,,En daar hebben we heel veel last van. Ouders vragen zich af of ze hun kinderen nog wel bij Baardwijk kunnen laten voetballen. Tegelijkertijd kunnen we die filmpjes en foto's gebruiken om exact na te gaan wat er is voorgevallen. En wie zich heeft misdragen. Dan zullen er zeker sancties volgen." 

Tekst gaat verder onder de video.

'Terug bij af'
Pullens en Janssen vinden het verschrikkelijk. ,,Lange tijd had Baardwijk niet zo'n beste naam. De laatste drie seizoenen was dat beeld gekanteld. In één minuut tijd zijn we weer terug bij af."

ZIE OOK: Erp en Baardwijk vechten in rechtstreeks duel voor laatste kans

BD nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!

Waalwijk, Heusden e.o.