Protestactie van groep 7.
Volledig scherm
Protestactie van groep 7. © Niels van der Pluijm

Basisschoolleerlingen Sprang-Capelle boos om derde verhuizing in acht jaar

SPRANG-CAPELLE - Leerlingen van groep 7 van basisschool Villa Vlinderhof in Sprang-Capelle zijn boos. Als het aan de schoolleiding ligt, verhuizen ze volgend jaar naar een andere locatie. En dat voor de derde keer in acht jaar.

De leerlingen hielden maandagochtend een luide protestactie. Gewapend met spandoeken, toeters en pannendeksels maakten zij hun onvrede duidelijk.

De schoolleiding wil komend schooljaar de groepen 8a en 8b op een andere locatie plaatsen vanwege ruimtegebrek in de huidige school. Woedend zijn de ouders over een belofte die verbroken wordt door de schooldirectie. Petra Amersfoort licht dit toe: ,,Vijf jaar geleden moesten deze leerlingen al een schooljaar verkassen naar een andere locatie vanwege ruimtegebrek in Villa Vlinderhof. En anderhalf jaar later weer naar de nieuwbouwlocatie. Destijds is in een mail aan de ouders de belofte gedaan dat kinderen van groep 8 nooit van de hoofdlocatie zouden hoeven verhuizen. De schoolleiding voert een zwalkend beleid.”

Namens alle kinderen uit groep 7a en 7b overhandigden de ouders en leerlingen handtekeningen en persoonlijke brieven aan de schoolleiding. Directrice Mariëlle Vercammen nam de spullen in ontvangst. Vercammen wil geen commentaar geven. ,,Wij communiceren rechtstreeks met de ouders en niet via de media." De ouders laten het er niet bij zitten. Amersfoort: ,,Wij hebben deze week een gesprek met het college van bestuur van Bravoo (Brabants Verenigd Openbaar Onderwijs) waar deze school onder valt. Ook hebben we vrijdag een gesprek met de wethouder. Amersfoort stelt dat drie Waalwijkse raadsfracties opheldering willen over de ontstane situatie.