Volledig scherm
Meierijstad trekt de tarieven voor ozb gelijk. © Robèrt van Lith/BD

Belastingen Meierijstad: de een is blij, de ander baalt

SCHIJNDEL/VEGHEL/SINT-OEDENRODE - De een baalt, de ander zal blij zijn. Zo kunnen de belastingvoorstellen van het college van B en W van Meierijstad kunnen worden opgevat.

De wet algemene regels herindeling schrijft voor dat gemeenten na een herindeling binnen drie maanden de tarieven van de onroerend zaakbelastingen (ozb) moet harmoniseren. Dat gebeurt nu met terugwerkende kracht tot 1 januari 2017.

De nieuwe coalitie heeft afgesproken dat de totale opbrengsten van ozb gelijk blijven. De coalitie wil de gemiddelde belastingdruk zo min mogelijk laten toenemen. Voor de drie voormalige gemeenten Veghel, Sint-Oedenrode en Schijndel wordt een gemiddeld tarief gehanteerd.

Veghel
Voor Veghelse bedrijven en winkeliers neemt de ozb het meeste toe, namelijk tien procent. Komende donderdag 23 februari kunnen de raadsfracties hun mening kwijt over de belastingvoorstellen van het college van B en W. Dat gebeurt tijdens de oordeelvormende raadscommissie in het raadhuis in Sint-Oedenrode.

Op donderdag 9 maart heeft de gemeenteraad het laatste woord, dan valt het besluit over de belastingplannen. Burgers worden nog huis-aan-huis op de hoogte gebracht met een 'belastingkrant' van de gemeente Meierijstad.

In het Brabants Dagblad van zaterdag 18 februari , editie Meierij, volgt de rubriek 5 Vragen over de nieuwe belastingtarieven in Meierijstad.

Waalwijk, Heusden e.o.