Volledig scherm
Ben Mandemakers in gesprek met Humberto Tan (l) over werken bij De Mandemakers Groep (DMG). © Beeld werkt

Ben Mandemakers vond negatieve publiciteit rond bedrijf 'echt vreselijk'

WAALWIJK - Ben Mandemakers vond de negatieve publiciteit die eind januari over zijn bedrijf heen kwam 'echt vreselijk'. ,,Ik had toen liever meer belasting willen betalen, dan dit. Het was vreselijk omdat we ons totaal niet herkenden in de kritiek, noch in het beeld dat werd geschetst." 

De kritiek ging over de 'kleine lettertjes' en dan met name over de kosten die mensen moesten betalen bij annulering van een order. Voor het bedrijf van Mandemakers in Waalwijk werd een lading paardenmest gestort. In de media kreeg de zaak veel aandacht.

Zaterdag, op een bijeenkomst met zo'n honderd potentiële nieuwe werknemers, ging Mandemakers kort in op de zaak. Hij vertelde hoe de voorwaarden van annulering al snel werden aangepast , hoe branchegenoten daarin volgden en hoe de rust rond De Mandemakers Groep (DMG) inmiddels helemaal is weergekeerd.  

Mandemakers deed zijn uitspraken tijdens een interview met Humerto Tan. De RTL-presentator was ingevlogen voor het evenement, waarop DMG een aantal mensen een inkijkje wilde geven in het bedrijf. DMG kent zo'n 330 vacatures, op een personeelsbestand van 5.500. Volgens holding-directeur Wim de Ruiter kan DMG op zich best aan personeel komen, maar wil het bedrijf soms wat nieuws uitproberen. Zaterdag ging het vooral om managementfuncties. Een deel van de mensen had zelf gereageerd, een deel was gevraagd te komen.

Wie had gehoopt dat Humberto Tan tóch nog iets zou zeggen over alle publiciteit rondom hem en NOS-nieuwslezers Dionne Stax: helaas. ,,Maakt u zich geen zorgen, ik ben gezond, het gaat echt goed", liet een lachende Tan direct aan het begin al weten. 

Zie ook: DMG onderzoekt keukenannuleringen na dump paardenmest in Waalwijk
Zie ook: Mandemakers keukens pas annuleringsregeling aan na ophef
Zie ook: Toch nog discussie in RTL over affaire Tan-Stax