Volledig scherm
Extra waarschuwingsborden bij berucht viaduct Waalwijk. © Marvin Doreleijers

Berucht viaduct bij Waalwijk krijgt extra waarschuwingsborden

WAALWIJK - Bij het beruchte viaduct onder de A59 aan de Hertog Janstraat in Waalwijk zijn extra waarschuwingsborden geplaatst door Rijkswaterstaat. Vrachtwagens reden zich regelmatig klem onder het viaduct. Nóg ruimer van te voren staat nu (nogmaals) aangegeven dat het viaduct echt maar 3,60 meter hoog is.

Een omstander vraagt zich af of de borden wel gaan helpen. Want waarschuwingsborden stonden er al wel, met hun rood-witte balk. Maar die werden toch nog regelmatig over het hoofd gezien.

Voor veel vrachtwagens komen de nieuwe borden te laat. Deze week nog reden twee vrachtwagens van PostNL zich klem onder het viaduct. Het postbedrijf waarschuwde chauffeurs voor het Waalwijkse viaduct, maar toch was het twee keer raak. 

De hoogte van 3,60 meter is te laag voor veel vrachtwagens. De Waalwijkse politiek vroeg zich af of het viaduct niet verhoogd kon worden. Tot 4 meter, was een voorstel van de SGP aan het college van B en W. Of deze borden een tijdelijke oplossing zijn of dat het viaduct daadwerkelijk verhoogd gaat worden is nog niet bekend. Dat zal wellicht het effect van de nieuwe borden gaan uitmaken.

Volledig scherm
Klem onder het viaduct. © Marvin Doreleijers/FPMB
Volledig scherm
Het viaduct in Waalwijk waar vrachtwagens zich met regelmaat klemrijden. © Marvin Doreleijers/FPMB
Volledig scherm
Al bij de kruising vóór het viaduct staan de borden nu. © Marvin Doreleijers
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement