Volledig scherm
De auto die voorrang moest krijgen reed van het talud af. © Erik Haverhals/FPMB

Bestuurder rijdt andere automobilist van weg af op A59 Waspik

WASPIK - Een automobilist die de afrit A59 Waspik pakte en bovenaan weer de A59 richting Raamsdonksveer wilde rijden, vergat even dat hij voorrang moest geven. Omdat de automobilist geen voorrang gaf aan een auto die op de Nieuwe Provinciale Weg reed, werd de voorbijganger van een talud afgereden.

De automobilist reed aan de zijkant in op de auto die voorrang had, waardoor de auto via het talud in een lager gelegen bos tot stilstand kwam. De bestuurder van de geraakte auto raakte lichtgewond en werd ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel.

Ook de bestuurder van de auto die geen voorrang gaf raakte lichtgewond. Deze bestuurder is voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau, want het bleek dat de man had gedronken.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Elfstedentocht Van der Weijden eindigt in ziekenhuis
  Live video huldiging

  Elfsteden­tocht Van der Weijden eindigt in ziekenhuis

  Maarten van der Weijden heeft zijn elfstedenzwemtocht noodgedwongen moeten beëindigen. De Olympisch zwemmer werd vanmorgen even voor het middaguur ziek en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Vlak voor Dokkum, na tweeënhalve dag zwemmen, moest hij zijn tocht langs de elf Friese steden staken. Desondanks ontvangt hij niets dan lof voor zijn ‘heroïsche’ prestatie. ‘Een ongelooflijke kanjer en groot sportman’, meent ook premier Rutte.
 2. 'Alles gaat in overleg met Maarten zelf'

  'Alles gaat in overleg met Maarten zelf'

  WASPIK - De Waspikse zwemmer Maarten van der Weijden staakte maandag, op advies van zijn dokter, na 164 kilometer zijn Elfstedenzwemtocht. Hij ondernam dit weekend deze haast extreme onderneming om aandacht te krijgen voor het KWF Kankerfonds. Of hij in thuisstad Waspik gehuldigd wordt na zijn uitzonderlijke prestatie is nog niet bekend. ,,Onze burgemeester Nol Kleijngeld gaat maandagavond naar de huldiging in Leeuwarden. Hij zal ter plekke met Maarten overleggen wat voor hem het prettigste aanvoelt, daar staan wij open in", geeft een gemeentewoordvoerster aan.

Waalwijk, Heusden e.o.