Volledig scherm
© Jurriaan Balke

Bezwaren tegen complex met gokhal Waalwijk van tafel geveegd

WAALWIJK -  De realisatie van het vermaakcentrum op Zanddonk met bioscoop, horeca en een speelautomatenhal komt dichterbij. De bezwaarschriftencommissie veegt verschillende bezwaren van tafel. 

Het plan van ontwikkelaar Ted van den Besselaar is zeker niet onomstreden. Het Willem van Oranjecollege, verschillende kerken, de Koninklijke Nederlandse Horeca en omliggende bedrijven hebben bezwaren bezwaar ingediend tegen het door de gemeente vergunde complex. Deze werden in oktober tijdens een zitting behandeld.

Niet ontvankelijk 

Deze bezwaren zijn door de bezwaarschriftencommissie niet ontvankelijk dan wel ongegrond verklaard. Het Waalwijkse college neemt het advies van de commissie over, waardoor de vergunning voor Van den Besselaar in stand blijft. De commissie ziet zowel de kerken als de scholengemeenschap als niet direct belanghebbende. Zo ligt de school op zo'n 800 meter, hemelsbreed 495 meter van het plangebied. Volgens de commissie te ver om rechtstreeks belang te hebben.  

Parkeren en verkeer

Bezwaren van omliggende bedrijven over voornamelijk de parkeer- en verkeerssituatie rond de locatie acht de commissie ongegrond. De ontwikkelaar bouwt 160 parkeerplaatsen op eigen terrein en de gemeente legt 42 plaatsen aan langs de Prof. Asserweg. De commissie verwacht dat het complex 's avonds pas veel verkeer trekt en dat dat niet botst met andere verkeersstromen van terugkerende werknemers en Eftelingbezoekers. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement