Volledig scherm
Kinderen zoeken in de bibliotheek in Waalwijk naar Pokémon. © Jeroen de Jong / BeeldWerkt

Bibliotheek Waalwijk houdt speciale Pokémonmiddag

WAALWIJK - De bibliotheek in Waalwijk blijkt een pokéstop te zijn. Met andere woorden: een plek waar spelers van het online spel Pokémon Go een Pokémonfiguur kunnen vangen, nadat een zogeten 'lure' wordt ingezet: een middel waarbij een half uur lang verschillende Pokémons in het spel komen.

Daarom houdt de bieb zaterdagmiddag een speciale middag voor kinderen die het spelen spelen. Door de lure in te zetten, kunnen de kinderen proberen Pokémons te vangen. Pokémons zijn fictieve figuren die op dieren en sprookjesachtige wezens lijken. Ze zijn ook wel bekend van de vroegere tekenserie uit Japan. Het spel Pokémon Go kan over de hele wereld worden gespeeld en is dan ook een rage onder jong en oud. Het spelt fungeert als een soort Google Maps.

Vangen
Allen gaan met het spel op hun telefoon de straat op om zo de Pokémons te vangen, die overal te vinden zijn. Daar spelen we op in, dachten Sophie de Groot en Emely Kok van de bibliotheek in Waalwijk. De Groot: ,,De meeste kinderen vinden het een leuk spel en zijn daarom regelmatig in en om de bieb te vinden om Pokémons te vangen. Het zou natuurlijk leuk zijn als kinderen nu ook boeken gaan lenen."

Lure
Daar lijken de vijf kinderen die om half twaalf in de bieb op de eerste 'lure' afkwamen het te druk voor te hebben. Om 14.30 uur en 15.30 uur starten er ook nog twee lures in de bieb.

Waalwijk, Heusden e.o.