Volledig scherm
De inmiddels gesloten Bijenkorf in Den Bosch. © BD

Bijenkorf kijkt naar nieuw distributiecentrum in Tilburg of Waalwijk, met honderden extra banen

TILBURG/WAALWIJK - Winkelketen De Bijenkorf wil vanaf volgend jaar werken vanuit één distributiecentrum in de buurt van Tilburg of Waalwijk. Daarvoor wordt gesproken met Ingram Micro, het vroegere Docdata. De totale werkgelegenheid moet op de nieuwe locatie groeien van ongeveer vijfhonderd nu naar achthonderd banen.

De Bijenkorf maakte donderdag bekend dat het zijn eigen distributiecentrum in Woerden sluit. De winkelketen kiest daarom voor een nieuwe locatie van een externe partij. 

Met de sluiting in Woerden, medio 2019 verliezen 143 medewerkers hun baan, laat de warenhuisketen weten. Voor de betrokken medewerkers is een sociaal plan van kracht. De Bijenkorf zegt de gevolgen voor hen te betreuren, maar zegt geen andere optie te hebben gezien om in de toekomst te kunnen blijven groeien.

Vanuit het distributiecentrum in Woerden worden de winkels van de Bijenkorf bevoorraad. De online bestellingen worden nu nog afgehandeld door een ander distributiecentrum van Ingram Micro in Waalwijk. Een samenvoeging zou efficiënter en duurzamer zijn. Zo zouden bestellingen sneller kunnen worden geleverd.

Bedenkingen

Vakbond CNV heeft zijn bedenkingen bij de aankondiging van de Bijenkorf. ,,Zo willen we eerst duidelijk hebben of hier geen sprake is van overgang van onderneming. De bedrijfsactiviteiten verdwijnen niet, maar worden overgedragen. Dat kan betekenen dat dit ook voor de arbeidscontracten geldt", zo laat bestuurder Martijn den Heijer weten in een reactie. De bond gaat met de Bijenkorf in gesprek.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement