Volledig scherm

Bol.com betaalt niet de hoofdprijs in Waalwijk

WAALWIJK - Webshop Bol.com heeft een fikse korting gekregen op grond die het in Waalwijk heeft gekocht voor de bouw van een nieuw distributiecentrum. Uit de hypotheekakte blijkt dat de webshop voor 10,6 miljoen euro tien hectare grond heeft gekocht aan de Kloosterheulweg nummer 14.

Omgerekend betaalt de dochter van Ahold 106 euro per vierkante meter, exclusief btw. Dat is fors minder dan de prijs die de gemeente Waalwijk doorgaans voor haar grond vraagt; 140 euro per vierkante meter.

Volgens de gemeente Waalwijk zijn vraagprijzen niet in beton gegoten, zeker niet in de huidige economische markt en ook niet alleen voor Bol.com. Bovendien gaat het volgens de woordvoerder om een ‘gigantische lap grond’. „Bij grote oppervlakten zijn er ook minder kosten voor bijvoorbeeld de aanleg van wegen en riolering.”

De details van het contract met Bol.com die uiteindelijk de prijs hebben bepaald, wil de gemeente Waalwijk niet prijs geven. „In een raadsbesluit is bepaald dat die strikt vertrouwelijk zijn.”

Werkgelegenheid
De gemeente Waalwijk wilde Bol.com mede graag binnen halen vanwege de werkgelegenheid die het oplevert. Nu werken er in Waalwijk een paar honderd mensen voor Bol.com. Zij zijn in dienst van Docdata, de logistieke partner van Bol.com. Straks denken de bedrijven zeker duizend mensen extra nodig te hebben. Bij de zoektocht van Bol.com naar een geschikte locatie voor het nieuwe distributiecentrum schijnt Waalwijk concurrentie te hebben gehad van een gemeente in Gelderland.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement