Volledig scherm
Een impressie van het nieuwe distributiecentrum in Waalwijk. © Bol.com

Bol.com: 'Geen 900 vrachtwagens per etmaal'

WAALWIJK - Dat het straks een stuk drukker gaat worden op het bedrijventerrein in Waalwijk nu internetwinkel Bol.com er een mega-magazijn gaat bouwen, mag duidelijk zijn. Het bericht dat straks 900 vrachtwagens per etmaal over de Kloosterheulweg denderen is echter wat overdreven, zegt Marjolein Verkerk, woordvoerder van Bol.com. “Dat zal hooguit een kwart van dat aantal zijn.”

De gemeente heeft onderzoek gedaan naar de impact die de vestiging van het distributiecentrum heeft op het verkeer. Daaruit bleek dat de route van en naar het centrum geschikt moet worden gemaakt voor zo'n 1000 verkeersbewegingen per etmaal. “Maar dat wil niet zeggen dat dat allemaal vrachtwagens zijn. Alle auto’s die heen en weer rijden vallen ook onder die verkeersbewegingen. Auto’s van ons personeel maar ook de kleine busjes waarmee we onze bestellingen vervoeren.”

Aanpak verkeersproblemen
Los van het feit dat het aantal vrachtwagens minder groot is dan gedacht, blijft aanpak van de verkeerssituatie nodig om verkeersproblemen in de toekomst te voorkomen. Burgemeester en wethouders van Waalwijk willen de afslag Centrum van de A59, het kruispunt en de Kloosterheulweg voor 2,8 miljoen vertimmeren. De bedoeling is dat het werk nog dit jaar start, zodat het klaar is als Bol. com volgend jaar de deuren opent.

Waalwijk, Heusden e.o.