Volledig scherm
Een impressie van het nieuwe distributiecentrum in Waalwijk. © Bol.com

Bol.com stuurt nu al aan op uitbreiding in Waalwijk

WAALWIJK - Bol.com wil nu al de mogelijkheid om het distributiecentrum in Waalwijk twee keer zo groot te kunnen maken. Het bedrijf heeft een optie genomen om de naastgelegen grond te kopen van 8,3 hectare, terwijl de bouw van een gloednieuw distributiecentrum nog volop bezig is op de al eerder aangekochte 10 hectare.

Het bedrijf zegt de laatste jaren enorm te groeien waardoor ‘het van groot belang is om uit te kunnen breiden’. Dat bevestigt bol.com aan deze krant.

38 voetbalvelden
Concrete ontwerpen liggen er nog niet. Wel is duidelijk dat er in de nog premature plannen ruimte is voor een pand van 50.000 vierkante meter, net zo veel als het distributiecentrum dat nu gebouwd wordt. Ook zou er plaats moeten zijn voor nog eens 800 parkeerplaatsen. Het totale perceel van de webwinkel zou na de uitbreiding ruim 18 hectare beslaan, zo’n 36 voetbalvelden.

Nieuw distributiecentrum
Vorig jaar februari werd gestart met de bouw van een nieuw distributiecentrum in Waalwijk, van waaruit heel Nederland moet worden bediend. De bouw is over ongeveer zes weken afgerond waarna de machines moeten worden gebouwd en geïnstalleerd. Naar verwachting zal het centrum na de zomer operationeel worden.

Voor de komende jaren verwacht bol.com dat het distributiecentrum dat nu wordt gebouwd voldoende ruimte biedt. „De wereld van internetverkopen verandert snel, je kunt maar zo’n twee, drie jaar vooruit kijken”, zegt een woordvoerder. „Maar we zetten het pand pas neer als we echt concreet kunnen zijn over wat we exact nodig hebben.”